dimecres, 26 d’octubre del 2011

Pomes deshidratades

Ja us havia comentat que és època de pomes, i per aquí ens surten pomes per les orelles. Especialment perquè a la casa que llogo hi ha una pomera enorme amb un munt de pomes, i els meus companys de pis no hi estan interessats perquè té algun cuc aquí i allà. Són pomes bones, però no acaben de ser cruixents i dolces, així que he hagut de ser imaginativa per no desaprofitar tot aquest munt de fruita. Una de les últimes receptes de la masovera ha estat pastís de poma, boníssim! Però no puc utilitzar totes les pomes de la pomera fent pastís de poma, clar... la meva manera preferida de preservar pomes és deshidratant-les!

Ingredients:
Pomes. Tantes com vulgueu. I ja està!

Utensilis:
-Un deshidratador. Ja us he parlat d'aquests aparells en la recepta del iogurt o dels xips de carbassó. El meu ús preferit pel deshidratador és deshidratar pomes! Però també ho podeu fer amb el forn de casa si us permet mantenir temperatures baixes (d'uns 57 C, 135 F) i fa córrer l'aire.
- Una mandolina: no és absolutament necessària, podeu fer servir un ganivet. Però fa la feina més ràpida i les làmines queden més homogènies
- Hi ha uns estris de cuina que són cilíndrics i serveixen per treure els cors de les pomes fàcilment. Tampoc són absolutament necessaris, però si heu de treure el cor de moltes pomes (com em va passar a mi) van bé. Això sí, van bé quan les pomes són sanes. Si les heu d'obrir per tots costats per treure cucs (com també em va passar a mi) perd una mica la gràcia.

Elaboració:

- Treieu el cor a les pomes. Si voleu peleu-les, però no cal.

- Talleu les pomes a làmines fines (d'uns 2 o 3 mm).

- Poseu les pomes al deshidratador a 57 C (135F) fins que perdin l'aigua. Si les deixeu molta estona (tota la nit, per exemple) acabaran cruixents. Si no les deixeu tanta estona (4 horetes) simplement s'assecaran i quedaran més o menys de la consistència d'un tros de pell. Tant d'una manera com de l'altra es conserven durant mesos i mesos. Guardeu-los en un recipient hermètic un cop s'hagin refredat.

Són una manera molt còmoda de dur fruita per picar amunt i avall. No pesa, no fa soroll quan en menges, i no es fa malbé.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada