dimarts, 12 de gener del 2010

Púding


Avantatges: és súper ràpid i fàcil de fer. A part, serveix per aprofitar restes de pa o brioixeria seca que tinguem per casa... NORMA N.1 DE LA MASOVERA: NO ES LLENÇA RES DE RES!!!


Ingredients

* 300 g. Pa sec (millor si està llescat)
* 1/2 l. Llet (si el pa és molt sec se'n necessitarà més)
* 5 Ous
* 150 g. Sucre
* Canyella (al gust!)

* aigua i sucre per fer caramel



Elaboració

Abans de començar preescalfem el forn a uns 180º-200ºC
1) en un bol posem el pa i la llet. Recomano que la llet estigui calenta (amb el microones mateix), ja que així el pa s'estova més fàcilment.
2) Deixem estovar el pa fins que estigui tovet i el poguem esmicolar sense esforç amb una forquilla. A mi m'agrada que no estigui del tot finet, però per aconseguir un púding súper fí podeu utilitzar el minipimer. Jo opto per fer-ho una miqueta amb la forquilla i prou perquè quedin engrunes. Això va a gustos!



3) Hi afegim el sucre, els ous batuts i la canyella.
4) Ho posem en una safata apta pel forn i ho posem a mitja alçada, durant 1hora més o menys, dintre del forn. Si veiem que es fa massa ràpid de sobre ho tapem amb paper de plata. Sabrem que està fet quan al punxar-lo ja no deixem el punxó brut.



Quan l'haguem tret de forn farem el caramel per tirar-li per sobre (com si fos un flam).




A dintre del púding podeu afegir-hi fruits secs (amb nous és boníssim) o fruita confitada... Segons el gust de cadascú.

La masovera us desitja bon profit...

1 comentari:

  1. Aquesta recepta li va ensenyar a fer a la meva mare la Luisa, una sra. equatoriana que tenia cura de mí quan era petita... La meva mare el fa tot sovint a casa. A mi m'agrada molt.
    La masovera.

    ResponElimina