divendres, 29 de juliol del 2011

Quesadillas


Aquí el menjar mexicà està per tot arreu. No és que a Barcelona no n'hi hagi, però la quantitat i la popularitat d'aquests restaurants no és comparable! Quan vaig arribar vaig haver d'aprendre què eren els burritos, les enchiladas, les quesadillas, i un munt de coses més que encara no domino gaire. Avui us posaré la recepta per fer quesadillas. Molt bones, tot i que pel meu gust es triga una mica massa a fer, tenint en compte que no sembla un plat gaire complicat. Aquí ho teniu:

Ingredients:
* 2/3 de tassa de blat de moro (congelat o fresc)
* 2/3 de tassa de ceba vermella tallada petita
* 2 culleradetes d'all tallat petit
* 1 culleradeta de chili en pols
* 2/3 de tassa de mongetes negres (en llauna ja va bé, tot i que si les bulliu vosaltres quedaran més bones, clar)
* 1/4 de tassa de suc de llima
* sal gruixuda (kosher), però jo no en tenia i en vaig fer servir de normal
* "tortillas" mexicanes, que són aquests pans plans i rodons. Han de ser d'una mida consistent amb la vostra paella. Que hi càpiguen a dins.
* 1 i 1/3 tasses de formatge ratllat. Aquí usen un formatge que es diu pepper Jack. És un d'aquests formatges que ve en blocs, però a més té pebrot picant per dins, i és força picant. La veritat és que aquest formatge no matava gaire, la propera vegada experimentaré i en provaré algun altre.
* oli

Elaboració:

1) Escalfeu una paella antiadherent sense oli, i quan estigui calenta poseu-hi el blat de moro. Remeneu de tant en tant i cogueu-los fins que s'enrosseixin i comencin a petar una mica. No us preocupeu que no fareu crispetes, però sí que fan pop pop. Quan estigui fet poseu-lo en un bol.

2) Ara poseu una mica d'oli a la paella i poseu-hi la ceba fins que quedi toveta. Després afegiu l'all i el chili en pols fins que comenci a fer olor, aproximadament un minut. Finalment afegiu les mongetes, simplement per escalfar-les. Afegiu el blat de moro que havíeu reservat i barregeu-ho tot. Aixafeu les mongetes una mica amb una cullera perquè s'obrin. I poseu tota la barreja en un bol.

3) Netegeu la paella (amb una mica de paper de cuina) i torneu a escalfar-la. Ara poseu-hi una tortilla i torreu-la fins que quedi toveta i s'infli una mica per les vores. Gireu-la i feu el mateix fins que agafi una mica de color. Serà més o menys un parell de minuts per cada banda.

4) Agafeu la tortilla i poseu-la en una fusta de tallar o una superfície que us vagi bé. Poseu-hi la quantitat que us sembli bé de la barreja de mongetes i blat de moro, i formatge ratllat a una meitat de la tortilla. Plegueu la meitat que està buida de manera que us quedi una mitja lluna, i feu una mica de pressió perquè quedi ben plegada. Amb un pinzell escampeu oli per la superfície i poseu-hi un pessic de sal. Reserveu i torneu a repetir tantes vegades com vulgueu (per aquestes quantitats us sortiran més o menys 4 o 5 quesadillas.

5) Quan les tingueu totes fetes poseu dues quesadillas a la paella amb la cara on heu posat l'oli cap a vall. Tingueu-les així un minut o dos fins que quedin cruixents i agafin color. Amb el pinzell poseu oli i sal a l'altra cara i gireu-les perquè es torrin per la segona cara.


Talleu les quesadillas per la meitat i serviu!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada