dimarts, 7 de febrer del 2012

Cigrons amb espinacs


Fa un parell de dies no sabia què cuinar i me'n vaig adonar que tenia tots els ingredients per fer aquest plat. Vaig buscar una recepta i vaig trobar aquesta recepta de la cuina de l'Isma. És prou senzilla i em va agradar el resultat (tot i que les fotos de potajes mai quedin gaire reeixides). Aquí la teniu:

Ingredients:
Pels cigrons:
* Una tassa i mitja de cigrons (secs)
* 2 litres d'aigua (per remullar).
* 2 litres d'aigua (per coure).
* 1 cullerada sopera de sal
* 1 ceba petita
* 2 fulles de llorer
* 1 cabeça d'alls
Per la resta:
* Un manat d'espinacs (però crec que dos haurien estat millor)
* Un parell de llesques de pa dur
* 6 o 7 grans d'all
* una culleradeta de pebre dolç mòlt.
* una culleradeta de comí
* sis o set ametlles o avellanes
* dos o tres tomàquets frescos ratllats
* sal

Elaboració:
1) La nit anterior deixeu els cigrons en remull amb els 2 l d'aigua i la cullerada sopera de sal.

2) Per coure els cigrons poseu-los tots escorreguts en una olla a pressió. Afegiu-hi dos litres d'aigua, una ceba petita, 2 fulles de llorer, i si voleu una pastanaga. No cal que hi poseu sal, que ja l'hauran absorbida en l'aigua salada mentre eren en remull durant tota la nit. Poseu l'olla a pressió tancada al foc, i escalfeu-la (a foc fort). Quan arribi a pressió (pressió mitjana. Si teniu una olla a pressió amb dos nivells com la meva poseu-la al nivell baix) engegueu un cronòmetre i compteu 10 minuts. Després de 10 minuts aparteu l'olla del foc i deixeu que baixi la pressió lentament durant 10 minuts més. Després dels 10 minuts si l'olla no ha perdut tota la pressió podeu obrir la vàlvula perquè deixi anar la pressió ràpidament. Escorreu els cigrons i reserveu.

3) Renteu els espinacs, i poseu-los a escórrer.

4) Poseu un bon raig d'oli en una cassola ampla i fregiu-hi el pa tallat a daus. Vigileu que no se us cremi! Treieu el pa de l'oli i poseu-lo en un paper absorbent.

5) Poseu tots els grans d'all menys un, pelats i aixafats, a fregir. Que quedin rossos però que no es cremin.

6) Afegiu una culleradeta de pebre dolç mòlt i una mica de pebre a gust. Doneu-li un parell de voltes a l'oli.

7) Afegiu el tomàquet ratllat. Aneu remenant i deixeu reduir.

8) Mentre el tomàquet es cou feu la picada: poseu el pa fregit, un gra d'all, un pessic de sal, les ametlles o avellanes, i una mica d'aigua a un morter i treballeu la picada.

9) Afegiu la picada a la cassola i remeneu. Afegiu-hi una mica d'aigua de manera que quedi salseta i afegiu-hi els cigrons. Espereu que la barreja arrenqui el bull. Afegiu-hi els espinacs (crus) i poseu la tapa. Al cap de 5 minuts els espinacs estaran cuits. Podeu coure-ho una estona més si creieu que us ha quedat massa aigualit, però no cal. El plat ja està acabat!

Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada