dilluns, 8 d’octubre de 2012

Melmelada de prunes

Ingredients:
1 kg de prunes
400 g de sucre (jo faig servir moreno perquè fa un temps que estic intentant no utilitzar el blanc perquè és massa refinat, però si preferiu amb el blanc va bé igual, i us quedarà d'un color més claret!)
1 pela d'una llimona

un parell de pots de vidre que haureu bullit durant 10 minuts

Procés:
Primer bulliu les prunes durant un parell de minuts, així no costarà gens de pelar-les;
Quan les tingueu pelades, desossades i tallades a trossos, les poseu en una cassola, juntament amb el sucre i la pela de la llimona, i amb la cullera de fusta aneu ramenant de tan en tan.
A mi m'agrada que no quedi massa fina i força densa. Si la vulguessiu ben fineta hauríeu de trinxar ben trinxades les prunes.
Perquè quedi ben espessa el què faig és posar el foc ben fort quan ja està començant a prendre textura i treure'n l'aigua de més a més (que me la guardo en un altre pot, ja que el que tenim és el xarop de prunes, boníssim per afegir-lo al pà de pessic, magdalenes, i qualsevol altre recepta!).
Quan hagi adquirit la textura que us agradi pareu el foc i la poseu en els pots de vidre.
He llegit a molts blogs que per saber realment com quedarà quan es refredi, cal posar-ne una petitíssima quantitat en un plat i tocar-ho amb el dit (com que es refredarà immediatament podreu fer-vos una idea de la textura real que tindrà quan us la prengueu).

recordeu, abans d'omplir els pots amb la melmelada, de fer-los bullir 10minuts, ja que com que és una conserva que es pot tenir durant un any fora de la nevera cal que estigui ben esterilitzat.
Poseu una etiqueta al pot per recordar-ne la data de preparació, i compteu que podeu conservar-la durant un any perfectament!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada