tot i el que pugui semblar és molt fàcil de fer, proveu de fer-lo!
Ingredients:
- cafè (jo en faig 2 o 3 cafeteres italines de les de 3 serveis, depenent del regust de cafè que vulgui donar-li)
- 1 paquet de melindros durs "savoiardi" (en compro uns que es diuen "bizcochos al huevo Sancho Panza", o de Cuétara...)
- 1 tarrina de mascarpone
- 3 ous
-2,5 cullerades de sucre
- 1 rajolinet d'amaretto (jo utilitzo la marca "DISSARONNO").
- cacau amarg en pols (recomano "VALOR")Elaboració:
- Poseu el cafè a fer. Mentrestant agafeu els ous i separeu-ne la clara del rovell.
- Barregeu bé els rovells amb el sucre, i a continuació afegiu-hi el mascarpone. Continueu barrejant.
-Monteu les clares a punt de neu i amb molt de compte afegi-les a la barreja que acabem de fer (dels rovells, sucre, mascarpone).
- poseu el cafè acabat de fer amb un rojolinet d'amaretto en un plat o bol, i aneu-hi sucant els melindros fins que hagin agafat el color del cafè i poseu-los a la bandeja fent una primera capa de galeta tova. Aneu amb compte amb no cremar-vos, si el cafè està molt calent heu d'anar ràpids en banyar els melindros, perquè de seguida queden estovassats.
- Quan tingueu la primera capa feta poseu-hi una capa de la barreja que hem montat, a continuació una altra capa de melindros sucats amb cafè i amaretto, i una última capa de la barreja que hem montat.
-Amb un colador espolsem per sobre el cacau fins que quedi tota la superfície coberta i posem l'assafata a la nevera per un mínim de 6-8hores.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada