dilluns, 26 d’abril de 2010

Pastís d'espinacs i mató


Aquesta és una variant adaptada del Spinach-ricotta pie del llibre "The Moosewood cookbook" que tinc a casa. L'he catalanitzat una mica posant-hi mató enlloc de ricotta, i posant-hi panses i pinyons. Si us ve de gust fer l'original, ja sabeu, sense panses i pinyons i amb ricotta.

Ingredients:

Per la massa:
- Una tassa i mitja de farina
- Sis cullerades de sopa de mantega
- Un pessic de sal
- Quatre cullerades soperes de llet (o aigua)

Pel farcit:
- Mig quilo d'espinacs
- Un grapat de panses
- Un grapat de pinyons
- Una tassa i mitja de mató tallat a bocins
- Una ceba
- Tres ous
- Tres cullerades de farina
- Una cullerada de sopa de mantega
- 1/3 de tassa de parmesà ratllat
- Sal i pebre

Elaboració:

Per la massa:
1) Talleu la mantega a trossets petits i foneu-la al microones. Afegiu la farina i la sal i barregeu fins que us quedi més o menys homogeniament barrejat. Podeu fer servir l'un dos tres o el minipimer, però realment no cal, amb una cullera o amb les mans netes ja va bé.
2) Afegiu la llet necessària per formar una massa que no es desgrani.
3) Enfarineu una mica el marbre de la cuina i amb un corró esteneu la massa que quedi plana i més o menys de la mida del motlle més les parets. És una massa molt fàcil de treballar, és ràpid i no fareu gaire merder. Poseu-la al motlle i reserveu-la.

Pel farcit:
1) Talleu els espinacs a bocins i escaldeu-los o cogueu-los al vapor.
2) Talleu la ceba a daus i fregiu-la a una paella durant cinc minuts amb la mantega (o amb oli d'oliva).
3) Afegiu els espinacs, les panses i els pinyons, salpebreu-ho al gust, i acabeu de passar-ho tot per la paella durant uns minuts.
4) En un bol barregeu la barreja d'espinacs que teníeu a la paella i els ous, el mató, la farina i el parmesà. Aboqueu la barreja al motlle on hi teníeu la massa preparada. Plegueu les vores de la massa cap endins per deixar el pastís arrodonit.
5) Poseu-ho al forn preescalfat a 375 °F (uns 190 °C) durant uns 40 minuts.

Està molt però que molt bo!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada