dimarts, 16 de novembre del 2010

Bagels


Després d'un llaaaarg període de silenci, em poso les piles amb la masovera de nou! Sort de les altres masoveres, que si no aquest blog hagués estat trist trist aquests últims mesos... Bé, tinc moltes receptes endarrerides que espero anar penjant poc a poc. Fidels seguidors de la masovera... la masovera que faltva torna a ser aquí!

Aquesta és una recepta de bagels que vam improvisar una mica seguint les receptes del pa que no cal amassar i d'altres receptes de bagels. Van quedar molt bons i molt bonics! Una pena que ens oblidéssim de fer la foto de grup de tots els bagels un cop fornejats. Almenys vam recordar la foto abans que s'acabessin tots!!

Ingredients

- 3 tasses de farina més farina extra
- una cullerada i quart de cafè de sal
- 1 i 1/2 tasses d'aigua
- 1/4 de cullerada de cafè de llevat granulat sec
- llavors variades: sèsam, pipes, lli, rosella, fonoll...

Elaboració

1) Dissoldre el llevat en una tassa d'aigua tèbia.

2) Mentre el llevat es dissol posar en un bol gros les 3 tasses de farina, la sal, i llavors si volem (nosaltres vam posar llavors de rosella), i barrejar-ho amb una cullera.

3) Afegir l'aigua amb el llevat i l'aigua restant fins a aconseguir la tassa i mitja dels ingredients i remenar amb una cullera de fusta fins que no quedi farina seca al bol. Us quedarà una massa molt humida, molt enganxosa.

4) Deixeu reposar, tapat amb un drap (un drap humit si creieu que fa calor o que l'ambient és sec i podria assecar la massa) entre 12 i 18 hores. (aproximadament... podeu escurçar-ho fins a 6h si fa calor, o allargar-ho fins a 24 si fa fred... heu de veure que la massa ha pujat!). L'ideal és deixar-ho tota la nit.



5) Afegiu farina a la massa, a poc a poc, de manera que la massa vagi quedant més i més consistent i menys humida. Nosaltres vam afegir farina fins que la massa era prou seca per poder manipular-la amb les mans i no empastifar-se, no més.

6) Feu petites boles de massa amb la quantitat necessària que estimeu, més o menys, per fer un bagel.


7) Deixeu reposar una estona més fins que veieu que les boles pugen.

8) Premeu amb el polze al centre de la bola per fer el forat del bagel, i doneu-li forma.



9) Poseu una cassola amb aigua a bullir

10) Poseu-hi els bagels un a un i bulliu durant un minut. En principi els bagels haurien d'enfonsar-se i quan s'escalfen surar. A nosaltres ens van surar directament. La recepta de bagels que vam usar deia que tampoc era tan important, així que no ens hi vam escalfar massa el cap.



11) Posar els bagels bullits sobre un paper encerat en una safata de forn. Pinteu-los amb clares d'ou i poseu-hi llavors per sobre, si us ve de gust.



12) Tingueu-los al forn a 230 C (450 F) durant uns 20 minuts o fins que estiguin daurats.

Podeu obrir-los per la meitat i utilitzar-los com si fos pa per fer un entrepà. No patiu que el forat no és gaire gros i no us caurà el farcit!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada