Aquesta recepta es pot fer amb tot tipus de carns, com ara conill, o gall d'indi... jo la vaig fer amb pollastre que és el que tenia a mà.
Ingredients:
Dues cuixes de pollastre
1 tassa d'oli d'oliva (si us passa com a mi, que l'oli d'oliva va a preu d'or, podeu barrejar oli d'oliva i oli vegetal)
1/2 tassa de vinagre vermell
Un grapat d'herbes (les que tingueu. en el meu cas farigola, sàlvia i romaní=
Uns quants grans de pebre negre
Sal
Elaboració:
1) Netegeu el pollastre i saleu-lo. Poseu-lo en una cassola tan petita com pugueu en relació a la carn que tingueu, de manera que quedi poc espai desaprofitat.
2) Poseu les herbes, el pebre, l'oli i el vinagre. El líquid ha de cobrir la carn. Si no la cobreix afegiu més oli i vinagre en la mateixa proporció: el doble d'oli que de vinagre.
3) Poseu al foc fins que comenci a bullir. Ha de bullir moooolt a poc a poc. El mínim. Tingueu'lo bullint uns 20 minuts o fins que estigui fet (si el tros de carn és més gran, com ara un pit de gall d'indi, trigarà més.
4) Deixeu refredar. Treieu de l'oli i poseu el pollastre a la nevera durant dos dies, i talleu-lo a làmines fines. Es menja fred en amanides o entrepans. La barreja d'oli i vinagre que us queda la podeu guardar en un pot de vidre a la nevera per la propera vegada.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada