dissabte, 30 de gener del 2010

Lasanya de Cap d'Any

Nota: Aquesta lasanya la vam fer dues masoveres per cap d'any, d'aquí li ve el nom. Va quedar per llepar-se'n els dits. Masovera! No ho recordo tot, afegeix el que falti!!

Ingredients:

La meitat d'un paquet de plaques de lasanya precuites (aquestes que vam comprar no fa falta ni deixar-les en aigua freda. Es posen amb el farcit i al forn.)
Mantega per embrutar el motlle
Formatge parmesà per gratinar

Pel farcit:
Tomàquets
Un carbassó
Una esbergínia
Xampinyons tallats a làmines
Ceba
Oli d'oliva
Sal
Un sobre de mozzarella ratllada

Per la beixamel
Mantega
Dues cullerades de farina blanca
Llet
Sal

Elaboració

Pel farcit
1) Talleu tots els ingredients necessaris pel farcit de la beixamel a trossos.
2) Coeu els ingredients en una paella per ordre segons el que triga més a fer-se. Primer sofregiu la ceba, després afegiu-hi l'esbergínia, i després el tomàquet i el carbassó.
3) Salpebreu al gust.
Per la beixamel:
4) Mentre la paella va coent les verdures prepareu la beixamel. Tireu mantega en una cassola petita i desfeu-la.
5) Afegiu dues cullerades de farina, i remeneu amb la mantega perquè la farina es cogui. Quan està llesta agafa un color una lleugerament torrat.
5) Afegiu un bon raig de llet remenant vigorosament per evitar grumolls.
6) Quan la mescla s'espessi afegiu una mica més de llet, i seguiu remenant fins que es torni a espessir. Afegiu més llet. Repetiu el procés fins a obtenir la quantitat de beixamel desitjada.
7) Afegiu-hi sal i una mica de nou moscada.

Muntatge
8) Embruteu un motlle apte per a forn amb mantega
9) Comenceu amb una capa prima de beixamel i aeu posant capes de pasta, beixamel, farcit, xampinyons i formatge mozzarella fins que ompliu el motlle (en aquest ordre).

10) Acabeu amb una capa de beixamel i espolvoregeu parmesà i una mica de mantega.
11) Poseu-ho al forn una mitja hora seguint les instruccions del paquet de lasanya, i fins que el formatge es torri.

Emplatar té el seu què, però queda boníssima!
Bon profit!












2 comentaris:

  1. a recordar sobre la beixamel...1 de febrer del 2010, a les 10:18

    un comentari que es va dir mentre feiem la beixamel era que en algun lloc havíem sentit a dir que el pitjor que li pot passar a una beixamel és que la farina quedi crua... Per tant, pareu-hi atenció, que quedi ben feta (canvia de color) però sense passar-se, eh? No la cremessim pas!
    Bon profit

    ResponElimina
  2. avui he tornat a cuinar aquesta lasagna... A les capes hi he afegit formatge rallat, i crec que ha estat el que ha fet que després no es desmontés tant.. Ho recomano! Per mí, mai hi ha accés de formatge!!I ho "lliga" tot una mica més

    ResponElimina