dilluns, 1 de febrer de 2010

Baba ghanoush


Bo per picar amb crackers, o amb verdures tallades a tires (cogombre, api, pastanaga...) o amb pa pita, clar...

Ingredients:

1 1/2 o 2 albergínies ben grosses
5 cullerades de tahini (pasta de sesam)
Suc d'una llimona (mes o menys 1/4 tassa)
1 dent d'all petita, trossejada
4-6 cullerades d'aigua freda
3/4 cullerades de postre de sal
Pebre al gust
3 cullerades d'oli d'oliva


Elaboracio:

1) Rentar les albergínies, i punxar-les amb un ganivet per diversos costats per evitar que explotin dins el forn. Posar-les senceres en una safata. Preescalfar el forn a 500 F i coure-les durant uns 45 min.

2) Deixem refredar les albergínies fins a poder-les manipular amb comoditat. Treiem les llavors amb una cullera. Depenent de l'alberginia sera mes o menys dificil. (secretament aquesta masovera creu que aixo no deu ser estrictament necessari, pero el masover diu que es nota molt i queda mes bo, aixi que ho deixo al vostre criteri).

3) Amb una cullera separar la polpa de l'alberginia de la pell.

4) Batre amb el minipimer la tahini, el suc de llimona, l'all i l'aigua fins que quedi fi i cremos. Afegir sal i pebre.

5) Afegiu l'alberginia i 2 cullerades d'oli d'oliva i torneu a passar la barreja pel minipimer.

Per emplatar poseu-ho en un plat pla, i feu cercles amb una cullera. Afegiu una mica d'oli d'oliva i julivert per donar-li un toc de verd. Espero que us agradi, i disculpeu pels accents una altra vegada!!

1 comentari:

  1. ºF i ºC... CONVERSIONS2 de febrer de 2010 a les 10:25

    Aquesta és la fórmula de conversió...
    De ºC a ºF:
    [Grados centígrados] x 9 : 5 + 32
    De ºF a ºC:
    [Grados Fahrenheit] - 32 x 5 : 9

    A "grosso modo" podem convertir algunes de les mesures comunes:

    250ºC = 482ºF
    220ºC = 428ºF
    200ºC = 356ºF
    180ºC = 356ºF

    500ºF = 260ºC
    480ºF = 248ºC
    450ºF = 232ºC
    400ºF = 204ºC
    350ºF = 176ºC

    ResponElimina