diumenge, 7 de març de 2010

Baklava

És un postre (em sembla haver llegit que turc) molt dolç que se sol acompanyar de tè amb menta. Pels llaminers! Hi ha mil i una receptes de Baklava. No dubteu en canviar els fruits secs, el número de làmines entre capes de farcit, sucre per mel... i crear la vostra pròpia recepta!

Ingredients:

Pel facit:
500g de fruits secs. Normalment són nous i festucs però aquesta vegada no en tenia i ho vaig fer amb una barreja d'ametlles, pipes de girasol, pipes de carbassa, llavors de rosella, sèsam i lli
150 g sucre
Una culleradeta de canyella
100 g mantega

Per la resta:
Un paquet de pasta filo (aproximadament uns 20 fulls)
100g Mantega fosa
Mel (opcional)

Elaboració

1) Foneu els 100g de mantega i barregeu tots els ingredients del farcit


2) Sobre una plata de forn estireu una làmina de pasta filo i pinteu-la amb mantega. Aneu posant les làmines una sobre l'altra, pintant amb mantega cada una.


3) Cada tres capes de pasta filo poseu una capa de farcit.

4) Talleu la pasta filo en rombes, o quadrats, o triangles, o el que més us agradi.

5) Coeu al forn preescalfat durant 20 minuts a 220 graus centígrads.

6) Separeu els quadradets i deixeu-los refredar. Si voleu, abans que es refredin del tot podeu escalfar una mica de mel i tirar-la per sobre. En aquest cas jo no ho vaig fer, però segur que li dóna un gust molt autèntic.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada