dilluns, 29 de març del 2010
Pastís de xocolata
Ingredients:
- 250g sucre
- 250g mantega (o margarina)
- 6 ous
- 200g farina
- 50g cacau amarg
- 1sobre llevat químic
- canyella en pols al gust
Per la cobertura necessitareu xocolata de postres i una mica de mantega o aigua per desfer-la.
Si voleu, a més a més, podeu partir el pastís per la meitat i fer-li una capeta amb marlmelada (jo faria de maduixa), nata, trufa... Tot i que "tal qual" està boníssim!
Elaboració.
Abans de començar, preescalfeu el forn a 170ºC a dalt i baix.
1) agafeu un pot i desfeu la matega, afegiu-hi el sucre i remeneu fins que quedi ben lligat.
2) bateu els ous.
3) en un tercer recipient mescleu la farina, el cacau, el llevat i la canyella.
4) afegiu la mescla del punt "3" (farina, cacau, llevat i canyella) a la crema que hem fet en el punt "1" (la barreja de la mantega i el sucre). Després afegiu-hi els ous. Remeneu-ho ben remenat, que no quedin gromulls.
5) Unteu un motlle amb oli d'oliva suau o mantega, i poseu-hi la massa. Introduiu-ho al forn (mitja alçada).
Deixeu-ho 30minuts al forn a 170ºC.
6) Agafeu la xocolata de postres, talleu-la a rajoletes, poseu-la en un pot a desfer al bany maria amb una mica de mantega (o si no voleu-ho fer tant poten podeu posar-hi un pelet d'aigua, perquè no es cremi i prou, un ditet). Quan estigui desfeta, cobriu el pastís amb la xocolata i espereu que es refredi.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada