dimarts, 2 de març del 2010

Paella mixta

Atenció seguidors de la masovera! aquest és un plat d'"alt nivell"... No és fàcil i és complicat d'explicar, ja que tot i que intenti donar-vos tots els secrets de la recepta, al final sempre queda diferent segons la mà que ho prepara. No us pretenc desanimar, al contrari, aquest plat és tot un repte!Aquesta és una altra recepta de l'àvia de la masovera. Us recomano acompanyar-ho amb una amanida fresqueta.

Desavantatges: Molt car si el feu amb marisc de bo... Però com més bo sigui el marisc i més quantitat n'hi hagi, la paella més bona quedarà, és clar...
Utensilis a tenir en compte: tenir una "paella valenciana". Tenir un "paeller" (no és del tot imprescindible, però si feu una paella gran necessiteu un
paeller perquè l'arròs es cogui d'arreu. Si el cuineu amb el foc de gas normal, o amb inducció, heu d'anar girant la paella tot sovint). Per triturar la ceba i el tomàquet serviu-vos de l'1-2-3.


Ingredients.

- Marisc (gambes vermells, musclos, escamarlans, almejes)
- Calamars
- Costelles
- Salsitxes
- Ceba
- Tomàquet- Arròs (1 tassa per cap)
- Oli d'oliva suau

- Llimona per si voleu acompanyar


Elaboració.
1) En una paella poseu-hi oli a escalfar. Poseu-hi un parell d'alls que es daurin, afegiu-hi les costelles i les butifarres. Mentres es vagi coent anirem preparant el peix. Un cop cuita la carn l'apartarem de foc, tirant la carn a la paella valencia.2) Abans de coure el peix i marisc caldrà netejar-lo i preparar-lo (els calamars tallats a trossets, en treurem el tèl i l'òs, dels llagostins i escamarlants en tallarem les antenes...). Un cop nets els afegirem a la paella on hem cuit la carn. Quan estiguin cuits també els apartarem poseu-los a la paella valenciana.
3) Les almejes cal fer-les bullir en un pot perquè s'obrin. Tingueu-les en remull força estona abans perquè perdin la sorra. Afegiu-les també a la paella.
4) Tritureu la ceba amb l'1-2-3, i peleu el tomàquet i tritureu-lo també. Alehsores heu un sofregit de ceba i tomàquet a la mateixa paella mateix i salpebreu-lo. Quan de vermellós passi a marronós el sofregit estarà llest. Poseu-lo també a la paella.


5) Abans de començar amb la "paella valenciana" cal posar a bullir aigua amb sal, en un pot ben gros. Quan bulli, engegarem el gas de la paella i hi tirarem l'arròs, després l'aigua que bull fins a que cobreixi l'arròs. Cal anar afegint aigua quan es vagi absorvint, és important tenir-la bullint per no tallar la cocció de l'arròs. Amb 20 minuts n'hi haurà prou, tot i que abans d'apagar el foc és aconcellable tastar-lo perquè depenent de l'arròs canvia el temps de cocció.

Només treure la paella del foc cal menjar-la!
Serviu-la amb llimona per si algú se n'hi vol afegir unes gotes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada