diumenge, 4 d’abril del 2010

Mona de Pasqua

Ingredients.
- Pel pastís (base):
*250 g de sucre
*250 g de mantega (o margarina)
*6 ous
*250 g de farina (millor si la tamiseu)
* ralladura de la pela d'una llimona petita (o mitja de grossa)
* polsim de canyella en pols
* 1 sobre de llevat (16g)

- Per l'interior:
* crema de natilles (instantània)
si voleu fer-la vosaltres (depen del temps que tingueu!) consulteu la recepta de la masovera "crema catalana", varieu el litre de llet per 3/4 de litre.

- Per la cobertura:
* xocolata de postres Nestlé (1rajola)
* fideus de sucre de colors
* 75 g de Tulipán
* 75 g de sucre glassé
* 2 culleradetes de cacau (opcional)
* figuretes de xocolata (conillets i ous). (podeu fer-la vosaltres seguint les instruccions d'aquesta entrada: http://cuinalamasovera.blogspot.com/2010/04/figura-de-xocolata-per-la-mona.html).


Preparació:

La base:

Abans de començar preescalfem el forn a 175ºC (a dalt i a baix).
1) En un recipient barregem la mantega i el sucre fins a fer-ne una crema (si la desfeu la microones abans de afegir-hi el sucre la matega serà més fàcil de treballar-la, no feu que sigui calenta, perquè sinó els ous quallaríen al barrejar-los, només que s'estovi!).
2) batem els ous en un altre recipient.
3) Barregem la farina, la llimona, el llevat i la canyella i ho afegim a la barreja de mantega i sucre. A poc a poc hi afegim els ous. Cal que quedi ben mesclat.
4) posem mantega a un motlle (l'escampem amb els dits mateix) i hi posem la massa. L'introduim al forn durant 35minuts.
Al treure el pastís el deixem refredar.
5)Quan sigui tevi el desmotllem, i quan s'hagi refredat el tallem per la meitat (obrint-lo per poder posar-hi la crema).
6) Preparem la crema (podeu consultar la recepta "crema catalana, variant el litre de llet per 3/4l). En aquest cas jo n'he fet una d'instantània.

Montatge:
7)Omplim de crema el pastís, després el tapem.
8) Desfem al bany maría la xocolata, i l'hi tirem per sobre. Amb l'ajuda d'una espàtula o un ganivet l'allisem perquè quedi tot el pastís cobert.
9) Amb la xocolata calenta i posem els fideus de colors, al estar la xocolata encara calenta s'enganxen fàcilment pels laterals.10) Preparem una crema amb la mantega i el sucre glassé, i amb l'ajuda d'una màniga, fem flocs sobre la cobertura de xocolata. Podem afegir-hi una mica de cacau per fer flocs foscos.
11) Deixem reposar-ho a la nevera.
12) abans de servir posar-hi les figuretes de xocolata que hem comprat (o podeu fer-la vosaltres seguint les instruccions d'aquesta entrada: http://cuinalamasovera.blogspot.com/2010/04/figura-de-xocolata-per-la-mona.html).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada