divendres, 4 de juny del 2010

Acompanyament de verdures al forn


En general aquest plat és un acompanyament, però a vegades jo també me'l menjo com a plat principal, perquè atipa i està bo. La part més laboriosa és tallar les verdures, però la resta és fàcil, poseu-ho al forn i avall! No cal ni dir-ho, sentiu-vos lliures de variar la recepta afegint o treient verdures al vostre gust!

Ingredients

- Sis pastanagues
- Quatre patates vermelles mitjanes
- Dues panotxes de blat de moro fresc (aquest estava tan cruixent i dolç que em vaig haver de reprimir per no menjar-me'l cru! Dit sigui de passada, el blat de moro fresc cru és un gran descobriment! Poseu-lo a amanides, o simplement devoreu-lo sol!)
- Romaní, sal i pebre al gust
- Oli d'oliva

Elaboració

1) Talleu les patates i les pastanagues a daus, i separeu el blat de moro de la panotxa amb un ganivet esmolat. Poseu-ho tot en un bol gros.


2) Afegiu-hi oli d'oliva, sal, romaní i pebre al gust. Com que és dins un bol podeu remenar-ho amb comoditat i mirar que quedi homogeni.

3) Poseu els ingredients en una safata de forn, i fiqueu-ho al forn preescalfat a 450 F (uns 225 C). Idealment les verdures no haurien de quedar amuntegades (perquè aleshores en lloc de rostir-les les faríeu al vapor). Per tant, useu una plata de forn que sigui suficientment grossa.


4) Al cap d'uns deu minuts treieu la plata del forn, remeneu, i torneu a ficar la plata al forn. Aneu controlant i treieu-lo quan totes les verdures estiguin fetes. Un comentari: la pastanaga triga més a fer-se que la patata, així que podeu provar de posar les pastanagues en primer lloc i després afegir la resta. Jo ho faré la propera vegada, perquè val la pena que les pastanagues estiguin cuites del tot, són delicionses. De tota manera depèn una mica de la patata, així que tampoc us hi capfiqueu gaire.

Ho podeu cuinar per exemple, com a acompanyament del llom marinat a la taronja!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada