La que tots coneixem. La típica coca de iogur que fa la mare, l'àvia, i que ens ensenyaven a fer a l'escola. Però no per típica és menys bona!! És ràpida, sempre surt bé, i deliciosa. Un bàsic per la masovera!
Ingredients:
- un iogurt natural (el pot del iogurt serà la mesura)
- tres mesures de farina
- una mesura d'oli d'oliva
- una mesura de sucre pel pastís, més un grapat per sobre
- tres ous
- la pell ratllada d'una llimona
- un raig de suc de llimona
- un sobre de llevat
- una mica de mantega per untar el motlle
Si el iogurt que teniu no ve en vasets i normalment mesureu a la cuina amb tasses, jo calculo que aproximadament 3/4 de tassa equivalen a una mesura de iogurt. I dues culleradetes de baking soda poden substituir el sobre de llevat.
Elaboració:
1) En un bol poseu-hi la farina i el llevat i barregeu. Això evitarà que si es formen grumolls el llevat no es barregi uniformement.
2) Afegiu la resta dels ingredients: el iogurt, l'oli, el sucre, els ous, la ralladura de llimona, i un raig de suc de llimona. Barregeu bé amb una cullera de fusta.
3) Unteu el motlle amb una mica de mantega i espolvoregeu-hi farina.
4) Poseu la massa al motlle i espolvoregeu-hi un grapat de sucre per sobre.
5) Poseu al forn a foc mitjà (180 °C) durant 20 minuts o fins que estigui cuit, és a dir, fins que en clavar-hi un punxó, aquest surt net.
Bon profit!!
Acabo de fer la recepta de la coca de iogurt! Té molt bona pinta!! He seguit la recepta al peu de la lletra (em sembla que és molt similar a la de la meva família), però he fet una modificació: he substituït un quart de mesura de farina per un quart de mesura de xocolata en pols (estil paladín a la taza). En breu la provarem i us en diré el resultat!
ResponEliminaSí sí! Ja diràs com ha quedat!!
ResponElimina