divendres, 23 d’abril del 2010

Mongetes tendres rostides


Aquesta recepta m'agrada molt. Em sembla una manera molt original de menjar mongeta verda i està boníssim!!

Ingredients:

- 1 quilo de mongeta tendra
- 1 ceba
- un grapat de nous
- dues cullerades d'oli d'oliva
- sal i pebre al gust

Elaboració:

1) Preescalfeu el forn a uns 225 - 250 °C (uns 475 ° F). Netegeu les mongetes i escapceu-los la punta, i talleu la ceba a tires.
2) Poseu les mongetes tendres, la ceba, i les nous en un bol gran. Afegiu-hi una mica d'oli d'oliva i barregeu, fins que veieu que tots els ingredients queden lleugerament brillants o homogèniament enllardats. Vigileu no us passeu que si queda massa oliós no és bo. Afegiu sal i pebre al gust, però tingueu en compte que la sal és important per tal que quedin ben rostides. No sé el principi físic, però si no es posa prou sal les mongetes queden massa seques.
3) Poseu la verdura en una plata que pugui anar al forn. Hi hauria d'haver un gruix d'uns 2 o 3 cm. Si no hi ha prou verdura s'assecaran. Si n'hi ha massa les coureu al vapor més que no pas rostir-les.
4) Fiqueu la plata al forn preescalfat. Al cap de 10 minuts treieu la plata del forn i barregeu la verdura amb una espàtula o cullera de fusta. Torneu a posar al forn 10 minuts més.


Bon profit!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada