divendres, 4 de juny del 2010

Calamars amb ceba


Sorprenentment fàcil i bo. És lent, però és difícil que quedi malament, tot i que pot quedar bo o mooolt bo. Jo de moment només he aconseguit que quedi bo, he de practicar més perquè la veritat és que eren molt diferents dels de la meva mare (els seus són mooolt bons, clar)!

Ingredients:

- Tres calamars grossos
- Quatre cebes grosses
- Un parell de cullerades de salsa de tomàquet (la vaig preparar fregint a foc lent tomàquet triturat en llauna, posant-hi un parell de cullerades de sucre, una miqueta de sal, una fulla de llorer, farigola, i oli d'oliva)
- Oli d'oliva
- Un raig de vi blanc

Elaboració:

1) Netegeu els calamars i talleu-los a rodanxes, tires o quadrats, el que us faci més gràcia. Talleu les cebes a la juliana.


2) Poseu els calamars a una cassola gran amb un raig d'oli d'oliva i sofregiu fins que perdin l'aigua.

3) Afegiu la ceba, amb una mica de sal. En principi heu de sofregir la ceba fins que quedi rossa. Hi ha molta ceba, però no patiu, que es reduirà molt.

El meu problema va ser que el tipus de cebes que vaig comprar eren molt sucoses. Van començar a deixar anar aigua, i em vaig quedar amb 10 cm d'aigua, així que res d'enrossir la ceba. Simplement, a fer xup xup a foc mitjà. Veureu que la ceba es desfà, deixant lloc a una salseta.


4) Al cap d'uns 40-50 minuts (aproximadament) de fer xup xup afegiu-hi dues cullerades de suc de tomàquet i un raig de vi blanc. Deixeu-ho reduir uns 15 minuts més, assegurant-vos que el calamar estigui ben tendre abans de treure-ho del foc. Si no ho està, deixeu-ho més estona!

Serviu-ho amb arròs blanc. Boníssim! (la foto no hi fa gens de justícia! Està per llepar-se'n els dits!)

3 comentaris:

  1. Gràcies per la recepta. Sempre he volgut menjar els calamars amb ceba, però sóc tant negada per la cuina que no sabia per on començar. D'aquest cap de setmana no pasa.

    ResponElimina
  2. Me n'alero que t'hagis decidit, ja diràs què tal t'han sortit. Per cert, acabem de publicar una altra recepta de calamars amb ceba que ha quedat molt bona, potser vols provar aquesta! Mira't la pàgina de Calamars amb ceba i mongetes (sempre pots eliminar les mongetes si et fan nosa) http://cuinalamasovera.blogspot.com/2010/11/calamars-amb-ceba-i-mongetes.html
    Que vagi bé!

    ResponElimina
  3. Jo tinc un altre recepta similar i no sé quina de les dues està més bona....
    http://lacuinadesempre.blogspot.com
    Però felicitats per divulgar els teus coneixements culinaris.

    Albert

    ResponElimina