Ràpid, fàcil, molt bo. Ideal per peix comprat aquí a Estats Units, que sempre ve en filets (el peix que es compra al súper mai té forma de peix. En els més de tres anys que porto aquí mai he vist ni un sol cap de peix! Una pena, perquè és impossible fer brou de peix...). Gràcies, David, per compartir la recepta.
Ingredients:
- quatre o cinc filets de peix, (en aquest cas era rockfish, però també pot anar bé per bacallà o altres peixos blancs).
- tres patates mitjanes
- Dos tomàquets madurs
- Mitja cabeça d'alls
- Oli d'oliva
- Sal i pebre
- Una fulla de llorer
Preparació:
1) Peleu i renteu les patates. Talleu-les a làmines gruixudes (més o menys d'un cm).
2) Peleu els alls i talleu-los a trossets
3) Ratlleu els dos tomàquets madurs
4) Poseu un bon raig d'oli en una cassola i fregiu l'all durant un parell de minuts, fins que comenci a fer olor. Que no s'enrosseixi.
5) Poseu les patates tallades al fons de la cassola. Afegiu el tomàquet ratllat, la fulla de llorer, i aigua. És important que l'aigua no acabi de cobrir les patates. Afegiu sal i pebre. Deixeu-ho coure tapat a foc mitjà.
6) Renteu i salpebreu el peix.
7) Quan les patates estiguin gairebé cuites poseu els filets de peix a sobre les patates (aquest és el moment en què vaig fer la foto, per això el peix té aquest color rosat).
8) Torneu a tapar la cassola i tingueu-ho al foc uns cinc minuts.
Bon profit i bon any!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada