dilluns, 12 d’abril del 2010

Coca de iogurt


La que tots coneixem. La típica coca de iogur que fa la mare, l'àvia, i que ens ensenyaven a fer a l'escola. Però no per típica és menys bona!! És ràpida, sempre surt bé, i deliciosa. Un bàsic per la masovera!

Ingredients:

- un iogurt natural (el pot del iogurt serà la mesura)
- tres mesures de farina
- una mesura d'oli d'oliva
- una mesura de sucre pel pastís, més un grapat per sobre
- tres ous
- la pell ratllada d'una llimona
- un raig de suc de llimona
- un sobre de llevat
- una mica de mantega per untar el motlle

Si el iogurt que teniu no ve en vasets i normalment mesureu a la cuina amb tasses, jo calculo que aproximadament 3/4 de tassa equivalen a una mesura de iogurt. I dues culleradetes de baking soda poden substituir el sobre de llevat.

Elaboració:

1) En un bol poseu-hi la farina i el llevat i barregeu. Això evitarà que si es formen grumolls el llevat no es barregi uniformement.
2) Afegiu la resta dels ingredients: el iogurt, l'oli, el sucre, els ous, la ralladura de llimona, i un raig de suc de llimona. Barregeu bé amb una cullera de fusta.
3) Unteu el motlle amb una mica de mantega i espolvoregeu-hi farina.
4) Poseu la massa al motlle i espolvoregeu-hi un grapat de sucre per sobre.
5) Poseu al forn a foc mitjà (180 °C) durant 20 minuts o fins que estigui cuit, és a dir, fins que en clavar-hi un punxó, aquest surt net.

Bon profit!!

2 comentaris:

  1. Acabo de fer la recepta de la coca de iogurt! Té molt bona pinta!! He seguit la recepta al peu de la lletra (em sembla que és molt similar a la de la meva família), però he fet una modificació: he substituït un quart de mesura de farina per un quart de mesura de xocolata en pols (estil paladín a la taza). En breu la provarem i us en diré el resultat!

    ResponElimina