dimarts, 16 de novembre del 2010

Calamars amb ceba i mongetes


Aquesta recepta l'he tret del club de cuines de TV3, i l'he adaptada una mica. És una recepta del cuiner Josep Solà que podeu trobar aquí. Aquesta ens va sortir millor que la recepta de la masovera de Calamars amb ceba, però les dues estan ben bones!

Ingredients

- Tres cebes grosses tallades fines
- 4 grans d'all
- Julivert
- Vi blanc
- Oli d'oliva
- mitja tassa de tomàquet fregit
- 3 calamars grossos (aproximadament un quilo). Els nostres eren congelats i no tenien potes, però si en teniu de frescos i amb totes les parts, molt millor!
- Alfàbrega
- mig litre de fumet de peix (jo no en tenia i amb brou de pollastre va quedar la mar de bé!)
- 800 g de mongetes cuites de la varietat que més us agradin. Jo en vaig usar unes que tenen aquí que es diuen black eyed beans, però mongeta del ganxet deu quedar deliciosa! (10 minuts a l'olla pressió)

Elaboració

1) Sofregir la ceba l'all i el julivert amb oli d'oliva. Afegiu mig got de vi blanc.


2) Quan la ceba estigui transparent afegiu el calamar, el tomàquet fregit, l'alfàbrega, i una mica més de vi blanc. Comenceu a foc fort i quan comenci a bullir baixeu el foc. Deixeu-ho coure a foc lent. El calamar canviarà la textura i es tornarà blanc.


3) Afegiu el brou o fumet i les mongetes. Deixeu reduir. Jo sempre tasto els calamars per estar segura que estan prou tendres.


Ja està acabat! El plat necessita una mica de paciència, perquè els temps de cocció són llarguets, però queda deliciós. Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada