divendres, 19 de novembre del 2010

Guisat de carbassa


Aquesta recepta l'he adaptat una mica de "The moosewood cookbook", està titulada com a "Arabian squash casserole". La veritat és que té un gust peculiar, una mica "hippie", diria jo, però està bo. Ho haureu de tastar.

Ingredients

-4 tasses de carbassa cuita i feta puré
- Oli d'oliva
- 1 tassa 1/2 de ceba tallada
- sal i pebre
- 2 o 3 grans d'all tallats petits
- 1/2 tassa de iogurt
- 1 tassa de formatge feta esmicolat
- Llavors al gust: pipes de girasol, de carbassa o nous

Elaboració

1) Per preparar la carbassa feta puré jo ho faig de la següent manera: rento la pell de la carbassa i amb un bon ganivet la parteixo per la meitat. Amb una cullera trec les pipes i les descarto (o les torro al forn amb una mica de sal i me les menjo, però això depèn de la carbassa). Unto amb una mica d'oli una safata de forn i poso les dues meitats de la carbassa cap per avall. Les tinc al forn a uns 230 C (450 F) fins que en clavar una forquilla aquesta entra fàcilment (uns 40 minuts, però depèn del tipus i mida de la carbassa). La treieu del forn i la deixeu refredar una mica per poder manipularla. Gireu les meitats cap per munt i amb una cullera separeu la polpa de la pell. La carbassa queda tan tendra que és molt fàcil fer-ho. Per fer-la puré no cal ni que la passeu pel minipimer, amb una forquilla ja feu.

2) En una paella poseu a dorar la ceba amb un raig d'oli uns 5 minuts. Afegiu sal. Si voleu afegir altres verdures tallades petites per afegir color (com ara pebrot, o carbassó) doreu-les amb la ceba.

3) Afegiu l'all, i el pebre.

4) En un bol barregeu la ceba, la carbassa, el iogurt i el formatge feta i ho barregeu.

5) Poseu-ho tot en una safata de forn. Afegiu pipes de girasol o de carbassa i nous per sobre.

6) Poseu-ho al forn preescalfat a uns 200 C (375 F) durant uns 25 o 30 minuts o fins que comenci a bombollejar.

Espero que us agradi!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada