dissabte, 6 d’abril del 2013

Braons de xai


Hem tornat a passar pel mercat dels dissabtes i hem tornat a comprar carn "feliç", que en dic jo. De l'ecològica, que costa un ull de la cara, però que val la pena, perquè es tracta d'animals tractats amb respecte. Sí, son els xais que pasturen sota la pluja d'oregon. Després de fer una cerca per internet he arribat a la conclusió que tothom fa els braons bastant semblants. Aquesta és la nostra adaptació de les diferents receptes que hem consultat. És un plat que porta temps, però no necessita gaire dedicació després de la primera mitja hora.

Ingredients:
4 braons de xai (entre els 4 pesaven una mica menys de 2 quilos)
1 porro
1 ceba
4 pastanagues petites
1 cabeça d'alls
oli d'oliva
1 vas de vi blanc
1 vas de brou
1 fulla de llorer

Elaboració:

1) Renteu els braons. Assequeu-los i salpebreu-los amb sal i pebre abundant.

2) En una cassola de fons pesat cobriu el fons amb oli d'oliva. Poseu-hi els braons i doreu-los per totes les bandes. A la nostra cassola els 4 braons hi quedaven molt justos, així que per dorar-los bé (i que no comencin a deixar anar suc i bullir-se enlloc de dorar-se) ho hem fet en 2 cassoles diferents. Si en teniu una de bona mida ja n'hi haurà prou. Aquest pas dura uns 15-20 min.



3) Mentre el braó es dora, talleu el porro i la ceba a trossets. Peleu els alls, i peleu la ceba (si és molt gran, talleu-la en dos.

4) Quan els braons estiguin daurats els tornem a posar tots a la cassola i hi afegim el vas de vi. Deixem que es redueixi.

5) Afegiu les verdures. Doneu-los un parell de voltes i afegiu el brou i la fulla de llorer.



6) Poseu la tapa a la cassola i abaixeu el foc al màxim de manera que faci xup xup. Aneu controlant de tant en tant que la quantitat de suc sigui l'adequada. Si queda sec, afegiu més brou. Si hi ha massa líquid (és el que ens ha passat a nosaltres) destapeu-lo a la última part de la cocció. Al cap de dues hores, més o menys, ja tindreu el plat llest per entaular!

Nosaltres l'hem servit amb arròs blanc. Puré de patata també deu quedar molt bé.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada