dissabte, 14 de setembre del 2013

Tall rodó de pollastre farcit


Ha estat un plat una mica més entretingut del que m'imaginava, perquè el pollastre me l'he desossat jo (vés a saber on trobo un carnicer que m'ho faci, aquí!) i perquè la recepta que he seguit i adaptat (de tv3 cuines) passa molt ràpid el tema de plegar i cosir el pollastre... i no era tan obvi! Al vídeo tot és molt quadrat, i el meu pollastre no era pas quadrat! He de dir que la resta de la recepta és perfecta, especialment els temps de cocció. Ha quedat un pollastre ben cuit però gens ressec, molt tendre. Molt bo!

Ingredients:

- Un pollastre (el meu era orgànic i free range perquè ja sabeu que intento menjar només animals que hagin estat "feliços").
- 1/4 kg de carn picada de porc (també feliç)
- 1/4 de poma tallada a trossets petits
- 2 xampinyons tallats a trossets petits
- un grapat de pinyons
- 4 prunes tallades a trossets
- El fetge del pollastre
- 1 ou
- Sal i pebre
- 1 culleradeta de llard
- 1 vas de vi blanc
- 1 vas de brou

Elaboració:

1) Desosseu el pollastre (o compreu-lo desossat). Hi ha molts vídeos a internet que ensenyen com fer-ho (jo m'he mirat aquest de Canal Cándido) . La veritat és que ha estat força divertit! L'única diferència del que he fet jo en comparació amb el vídeo ha estat que no he deixat els dos ossos de les potes, sinó que també els he tret, i que les ales les he tallat a la segona juntura i també he tret tots els ossos. La veritat és que un cop obert la cosa no tenia massa pinta quadrada, així que he obert les potes desossades (que eren com dos mitjons) i les he cosit al cos principal en plan Frankenstein perquè quedés  amb una forma més manejable. Tots els ossos i restes de desossar el pollastre els he posat en una olla a bullir per fer brou.

2) Barregeu els ingredients pel farcit: la carn de porc, la poma, els xampinyons, les prunes, el fetge de pollastre (ben picadet), un ou, i sal i pebre.

3) Salpebreu el pollastre desossat i poseu-hi el farcit al mig.

4) Tanqueu el pollastre plegant-lo pels dos costats per sobre del farcit. Les capes se superposen una mica, de manera que hi ha una part de la pell de pollastre que quedarà dins del rodó. No sabia ben bé si això havia de ser així o no, però no ha estat cap problema. 



5) Cosiu-lo tancat. Un cop plegat i cosit no m'ha quedat pas tibant i en forma de tall rodó... tenia més aviat forma del que era: un pollastre desossat amb una mica de farcit per dins. Quan agafa la forma rodona és quan es lliga amb el cordill tot al voltant.

6) Salpebreu-lo i ellardeu-lo lleugerament per sobre amb el llard. No en cal gaire.

7) Poseu un recipient que pugui anar al forn al foc. Quan sigui calent poseu-hi el rodó i marqueu-lo per tots costats. No trigarà gaire. 

8) Un cop estigui marcat afegiu una copeta de vi blanc i un culleró de brou (el que heu estat fent amb els ossos de pollastre, per exemple). 

9) Tapeu-lo i poseu-lo al forn (preescalfat) a uns 190 C (375 F). Ha de ser-hi durant 30 minuts.

10) Treieu la tapa, i deixeu-lo coure al forn uns 10 minuts més. Després dels 10 minuts el nostre pollastre no estava cruixent per sobre, així que l'hem gratinat un moment.


11) Deixeu-lo refredar una mica de manera que no us cremeu quan el toqueu, i passeu-lo a una fusta per tallar. Treieu el cordill amb l'ajuda d'unes tisores, i talleu a làmines. Serviu amb el suquet que ha quedat a l'olla i amb acompanyament d'arròs o patates. 



Un bon plat per quedar bé! 

1 comentari:

  1. Moltíssimes gràcies per compartir la recepta! Estic en procés però crec que quedarà fenomenale! Salut i bon profit!

    ResponElimina