dimarts, 28 de juny del 2011

Mandonguilles

Ho sé, ho sé, és trist que hagi d'aprendre com fer mandonguilles aquí gràcies a un llibre que es diu "Cooking in Spain" (de Janet Mendel). Però així és com ha passat! I és la segona recepta que faig d'aquest llibre i de moment n'estic molt contenta. De calories aquest plat no en té poques, però clar, està boníssim. Aconsello acompanyar les mandonguilles amb arròs blanc bullit. La recepta original era la meitat del que us poso aquí. La vam doblar perquè vam congelar-ne una part, per aquells dies que no tens temps o ganes de cuinar el dinar pel dia següent... Però podeu fer-ne només la meitat, per descomptat. Ah! La carn la vam comprar local i feliç, clar...

Ingredients:

mig quilo de carn de vedella
mig quilo de carn de porc
2 llesques de pa sec
2 ous
1 culleradeta de cafè de sal
1/4 de tassa de julivert picat fi
1/2 tassa de ceba tallada ben fina
pebre negre mòlt
nou moscada
farina
oli d'oliva
una mica de llet (per estovar el pa sec)

I per la picada
50 ametlles
2 llesques de pa
2 grans d'all
una tassa de vi blanc
1 llesca de pa sec
oli d'oliva (unes sis cullerades)
10 grans de pebre negre
2 claus
1 culleradeta de cafè de sal
mig litre d'aigua o brou.

Elaboració:

1) cobriu dues llesques de pa sec en llet (o aigua) perquè s'estovi

2) Barregeu els dos tipus de carn, el pa remullat, la ceba, julivert, sal, pebre i els ous batuts. Barregeu bé amb una cullera de fusta o amb les mans fins que sigui homogeni.

3) Feu boletes amb la barreja i arrebosseu-les amb farina.

4) Fregiu les mandonguilles en oli fins que quedin rosses per tots costats. Treieu de l'oli i reserveu-les.

5) Fregiu les ametlles, la resta del pa i l'all en el mateix oli. Pesqueu la barreja i amb un morter o amb l'un dos tres tritureu-ho tot junt amb els grans de pebre, el clau i la sal. Finalment afegiu-hi el vi fins que quedi una salseta fina.

6) Torneu a posar la salsa d'ametlles en la cassola amb l'oli i afegiu-hi l'aigua (o el brou) . Que faci xup xup uns minuts.

7) Afegiu les mandonguilles i feu-ho bullir uns 25 minuts a foc lent. Afegiu-hi més aigua si fa falta. Aquesta és la pinta que feia el plat tot just barrejar els ingredients. Al cap de 25 minuts va reduir i va quedar com la foto del principi.




Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada