dilluns, 6 de juny del 2011

Pollastre a "l'ajillo"


Resulta que vaig trobar a la secció de llibres de segona mà de la biblioteca un llibre de "Cooking in Spain" (per Janet Mendel). El vaig comprar per un parell de dòlars, però només aquesta recepta (la primera que he provat fins ara) ja compensa els dos dòlars. Quina gràcia, a l'etiqueta hi posava que el venien a l'FNAC i que valia 1853 pessetes!!

Ingredients:

Un pollastre tallat a quarts
paprika
sal
pebre negre
75 ml d'oli
75 ml de vi per cuinar
10 dents d'all

Elaboració:

1) Feu una barreja amb el paprika, la sal i el pebre (les quantitats feu-les vosaltres una mica a ull. No tingueu por de posar-hi molt paprika, que no té garie gust però li dóna un color molt bonic. No li poseu tanta sal com a la foto, a nosaltres ens va sortir una mica massa salat).

Embadurneu el pollastre amb la barreja per tots costats i deixeu reposar uns 15 mints.


2) Poseu l'oli en una cassola i, molt lentament, enrossiu el pollastre per una banda.

3) Gireu el pollastre per enrossir-lo per l'altra banda i tireu els 10 grans d'all, pelats i tallats a trossos grossos (per la meitat). Recordeu, s'ha d'enrossir lentament, sense pressa.


Abans de seguir amb el següent pas treieu els alls de la cassola i reserveu-los.

4) Poseu el vi a la cassola i deixeu que bulli a foc lent durant uns 20 minuts o fins que el pollastre estigui fet. Amb 20 minuts el nostre va quedar tendríssim i al punt. Serviu amb el suquet que s'ha format per sobre i amb l'all que havíeu reservat, que queda cruixent i boníssim.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada