dimecres, 17 de febrer de 2010

Maki sushi

Avantatges: impressionareu a qui ho mengi.
Desventatges: una mica car.

Ingredients.
*250g arròs per sushi (importantíssim que sigui per sushi!)
* aigua (la mesurarem posant larros en un bol i fent el doble de volum d'aigua que d'arròs)
* 3algues nori
* salmó marinat, bacallà esqueixat, mojama de tonyina (si teniu possibilitat de comprar peix cru apte per sushi millor, jo poso les opcions "fàcils" de trobar al super)
* avocat, truita, pastanaga, cogombre
* salsa de soja
* wasabi
* motlle per enrollar el tubet de sushi, ja sigui de bambú o de silicona

Preparacio.
Fer makis és súper senzill, el primer segur que queda fet un nyap, però al segon ja li haureu enganxat el truc.
El secret està en l'arròs: Primer l'heu de netejar ben net, passant-lo per sota l'aigua. Després el deixeu en aigua freda remullant-se durant 20 minuts i torneu a passar-li aigua.
Agafeu un bol i hi poseu el doble del volum de l'arròs d'aigua, l'arròs i al foc. Quan bulli abaixem el foc, i esperem 10minuts que vagi bullint; passat aquest temps l'arròs ja serà cuit. Deixeu-lo reposar (no en una safata de plata) i quan sigui tebi podreu manejar-lo. Si teniu sushizu (vinagre d'arros, sucre i sal), és el moment d'afegir-lo, sinó, no passa res.
Agafeu la malla de bambú, a sobre hi poseu 1alga. A sobre l'arròs, deixant un dels cantons allargats de lalga amb un parell de dits sense arròs, això farà que a l'enrollar-se s'enganxi bé!

En horitzontal hi poseu en linia el que vulgueu que dugui el maki (tires de peix, de verdures...).
I aleshores ja estarà llest per enrollar-ho. Pressioneu una mica perquò quedi tot ben compactat.
Quan tingueu el tub fet, treieu la malla i ho talleu amb un ganivet afilat i amb molt de compte a petits cilindres d'un gruix d'uns 2 dits.
Serviu-ho amb un petit bol ple de salsa de soja i una mica de wasabi al gust.
Sort amb l'aventura de menjar amb palets!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada