dissabte, 20 de febrer del 2010

Empanada


Aquesta és una nova recepta de la mare de la masovera. Espero que us agradi!!

Ingredients

- 1 o 2 empanades comprades al súper. Una, si la doblegueu per la meitat, o dues si poseu una a sota i l’altra a sobre. Això depèn de si la feu per dues, per quatre persones, si voleu fer-la tota d’una sola classe de farcit o dues amb diferents farcits.

- Salsa de tomàquet, (millor si la feu vosaltres mateixos a base de tomàquets triturats, sal, sucre morè, pebre, oli i herbes aromàtiques) que sigui mes aviat espessa.

- Ceba confitada, (tallar la ceba finament, posar-la a coure a la paella amb oli, sal i un pèl de sucre morè) que cogui mooolt lentament fins que quedi transparent i es comenci a enrossir.

- Els ingredients del farcit seran els que trieu vosaltres i la vostra imaginació, però qualsevol d’ells és millor que estigui mig cuit.

- El rovell d’un ou batut, i si cal, un polsim de sal i unes gotes d’aigua per fer-lo més líquid. Un pinzell adequat per escampar-lo per sobre de l’empanada.


Elaboració:

1) Poseu l’empanada sobre la plata del forn aprofitant la base de paper que porta la pròpia empanada en el paquet.

2) Escampeu unes cullerades de tomàquet per tota la superfície procurant que no arribi a les vores.

3) Escampeu uns pilonets de ceba (sense massa oli) també per tota la superfície. Sigueu generosos.

4) Ara podeu afegir xampinyons, albergínia, carbassó, pebrot vermells escalivats o pebrots verds fregits (el pebrot és especialment recomanat per a l’empanada), ou dur, tonyina, salsitxes crues o de frankfurt, o carn picada o bacó o qualsevol altre cosa que vulgueu.

5) Tapeu la preparació amb l’altra empanada de manera que coincideixin l’una a sobre de l’altra. Si useu una sola empanada, doblegueu la meitat sobre ella mateixa com els full d’un llibre. La pasta de l’empanada no necessita punxar-la com es faria amb la pasta de full.

6) Amb els dit feu pessics seguits per tota la vora amb la intenció de tancar hermèticament el preparat, fent com una mena de cordó exterior. Ara, no oblideu fer dos forats equidistants o un al mig per donar sortida al vapor.

7) Amb el pinzell i l’ou batut pinteu el cordó per segellar-lo (ja que l’ou actua com a pegament) i la resta l’escampeu per tota la superfície de forma tan homogènia com pugueu. És molt necessari per assegurar el tancament i pel seu enorme atractiu en la decoració final de l’empanada.

8) Poseu-la a la part de sota del forn, entre 180 i 200º . Deixeu-la fins que estigui daurada.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada