diumenge, 28 de febrer del 2010

Crema catalana


Avantatges: fàcil de fer i ràpida. És el postre català més internacional, i aquesta és la recepta de la meva àvia, així que és l'autèntica...!!

Ingredients:
-5 rovells d'ou
- 2,5 cullerades soperes rases de Maizena
- 8-9 cullerades soperes de sucre
- 4 gots rasos de llet
- pell d'una llimona
-1 branca de canyella

Elaboració:
1) En un pot hi posem els rovells, el sucre, la Maizena, la llet, i ho barregem tot fins que quedi líquid (podeu utilitzar el minipimer).
2) Hi afegim la pell de la llimona i la canyella, i ho portem al foc.
3) A foc mig ho anem remenant tota l'estona amb una cullera de fusta, sempre cap a la mateixa direcció i sense parar de remenar (evitant que s'enganxi ni que es facin gromulls).
4) Quan comenci a bullir parem el foc, treiem la canyella i la pell de la llimona, i ho bolquem a una safata. Ho deixem refredar.

Si la voleu cremada, quan sigui freda hi tireu una mica de sucre per sobre i amb un cremador ben calent (es posa el ferro de color vermell) pressioneu lleugerament sobre el sucre. Heu d'anar ràpids perquè el ferro es refrederà, i no el podem tornar a posar al foc un cop hagi tocat el sucre. No us espanteu, sortirà molta fumera i farà molta olor de "caramel".

Si en comptes d'un cremador teniu un soplet de gas, és més còmode perquè no heu d'estar pendents d'anar ràpids amb el cremador. Igualment, hi poseu sucre i després cremeu.

1 comentari: