diumenge, 7 de febrer del 2010

Magdalenes

Avantatges: fàcils de fer, a tothom li agraden i es poden fer molt variades, des de les clàssiques de sucre, de xocolata, amb fruits secs, amb mermelades, amb "lacasitos"... deixeu-vos portar! Jo us adjunto la recepte "mare", a partir d'aquí, improvitzeu...

Ingredients:

* 250gr. de farina
* 4 ous (hi ha receptes que canvien un ou per iogurt... encara no ho he provat, però segur que deu deixar una textura i un aroma interessant)
* 190 gr. de sucre
* 6 cullerades soperes d'oli
* pela de llimona rallada (al gust. Si voleu també podeu utilitzar la pela de taronja).
* 2 culleradetes de cafè de llevat químic

Elaboració:

Preescalfeu el forn a 200ºC abans de començar
1) En un bol barregeu els ous i el sucre fins que el color taronja de la mescla es converteixi en un groc pàlid, i que el sucre quedi ben desfet i quedi ben líquid. Afegiu-hi la llimon i l'oli i continueu remenant.
2) A la barreja anterior hi afegiu la farina i el llevat. A mesura que aneu afegint-ho s'espessirà. Aneu a poc a poc per tal que no quedin gromulls. Si teniu una batedora la feina serà molt més fàcil.
És en aquest moment en que la imaginació de cadascú pren protagonisme. En aquest cas jo hi he posat trossets de xocolata a la massa, i a sobre, a cada magdalena hi he posat o bé llí, o bé rosella, o bé avellanes.
3) Ompliu els paperets de les magdalenes 2/3 parts de la seva capacitat, i poseu-ho al forn a 200ºC, a mitja alçada, durant 15 minuts.
Si opteu per fer-les clàssiques, abans de posar-les al forn, poseu-hi una mica de sucre sobre cada magdalena.
Us aconcello guardar-les en un tupper perquè es mantinguin humides al pas dels dies.

1 comentari:

  1. Tinc uns motlles fantàstics de silicona, rodons, que és el que millor va per fer les magdalenes. En aquest cas he utilitzat uns paperets que vaig comprar al súper. Per mí són molt millors els motlles rodons de silicona. Després es renten, són de la mesura perfecte d'una magdalena, són més rígids i conserven millor la forma... En fí, ja faré fotos quan torni a fer magdalenes (que en faig tot sovint) i veureu la diferència!

    ResponElimina